W zadaniach haczyki Sylwka nr 17 i 18, wartych po 7 pkt. każde, przy prawidłowym rozwiązaniu otrzymuje się tylko po 1 pkt. O co chodzi? To jest prawidłowo?
Ja zastanawiam się z kolei dlaczego pojawia się po 7 pkt. Kiedy ja je rozwiązywałem było napisane, że mają po jednym punkcie, a te punkty nie liczą się do rankingu. Pojawiały się zresztą poprawne rozwiązania i niektóre osoby miały możliwość je przepisać.
A moim zdaniem cała kolekcja nie powinna się liczyć do rankingu. Powinno się ją traktować jako dobrą zabawę. Zadanie są świetne i fajnie się je rozwiązuje, ale przecież wszystkie rozwiązania znajdują się w naszym szaradowym słowniku.
Wycena "Haczyków Sylwka" 17 i 18 na 1 pkt była ustawiona pomyłkowo. Teraz jest właściwa wartość. Tym osobom, które rozwiązały zadania wcześniej, punkty wrócą nocą. Whatever, igrasz z ogniem. Pozdrawiam.
1. U mnie jest tak, jak u Ankor. Po prawidłowym rozwiązaniu zadania nr 17 na 7 punktów do zdobycia mam 1. 2. Uważam, że jeśli jedynie z racji obecności haseł w słowniku szarady kolekcja nie powinna liczyć się w rankingu, to logicznym jest wyłączenie z rankingu także Panoram dnia .
P.S. Pomysł wyłączenia kolekcji z rankingu i potraktowania jej JEDYNIE jako dobrą zabawę pozostawiam bez komentarza, bo moim zdaniem na JAKIKOLWIEK nie zasługuje. Brak słów.
Rozumiem, że nie tylko 1 zamiast 7 punktów było omyłką, ale także informacja, że te dwa zadania nie biorą udziału w rankingu? A także wyświetlanie poprawnych rozwiązań tak jak dla zadań przykładowych lub niskopunktowanych. Nie za dużo tych omyłek. Ja te dwa zadania potraktowałem z przymrużeniem oka wierząc w to co przeczytałem.
W zadaniach haczyki Sylwka nr 17 i 18, wartych po 7 pkt. każde, przy prawidłowym rozwiązaniu otrzymuje się tylko po 1 pkt. O co chodzi? To jest prawidłowo?
Ja zastanawiam się z kolei dlaczego pojawia się po 7 pkt. Kiedy ja je rozwiązywałem było napisane, że mają po jednym punkcie, a te punkty nie liczą się do rankingu. Pojawiały się zresztą poprawne rozwiązania i niektóre osoby miały możliwość je przepisać.
A moim zdaniem cała kolekcja nie powinna się liczyć do rankingu. Powinno się ją traktować jako dobrą zabawę. Zadanie są świetne i fajnie się je rozwiązuje, ale przecież wszystkie rozwiązania znajdują się w naszym szaradowym słowniku.
Wycena "Haczyków Sylwka" 17 i 18 na 1 pkt była ustawiona pomyłkowo. Teraz jest właściwa wartość. Tym osobom, które rozwiązały zadania wcześniej, punkty wrócą nocą.
Whatever, igrasz z ogniem.
Pozdrawiam.
1. U mnie jest tak, jak u Ankor. Po prawidłowym rozwiązaniu zadania nr 17 na 7 punktów do zdobycia mam 1.
2. Uważam, że jeśli jedynie z racji obecności haseł w słowniku szarady kolekcja nie powinna liczyć się w rankingu, to logicznym jest wyłączenie z rankingu także Panoram dnia .
P.S. Pomysł wyłączenia kolekcji z rankingu i potraktowania jej JEDYNIE jako dobrą zabawę pozostawiam bez komentarza, bo moim zdaniem na JAKIKOLWIEK nie zasługuje. Brak słów.
To nie komentuj Słów ci jakoś nie brakuje...
Rozumiem, że nie tylko 1 zamiast 7 punktów było omyłką, ale także informacja, że te dwa zadania nie biorą udziału w rankingu? A także wyświetlanie poprawnych rozwiązań tak jak dla zadań przykładowych lub niskopunktowanych.
Nie za dużo tych omyłek.
Ja te dwa zadania potraktowałem z przymrużeniem oka wierząc w to co przeczytałem.
Te zadania nie miały ponadto kolejnych numerów kolekcji tylko chyba 44 i 45 po to by się odróżniać. Tak przynajmniej myślałem.
@Errarehumanumest
Było tak jak piszesz, potwierdzam. Z tego co napisała Kryno wyżej rozumiem, że w nocy wszystko zostanie uporządkowane.
Pozdrawiam.