Jolka 5113. Alternatywa dla 'czerwień'

Ponowne wnoszę o uznanie alternatywy dla słowa 'czerwień' w jolce 5113. Uważam, że moja odpowiedź 'cierpień' powinna zostać uznana za prawidłową, a poniżej przedstawiam argumenty na poparcie tej tezy.
1. Brak precyzyjnego wymogu w instrukcji
W instrukcji do krzyżówki nie było określone, że odgadywane słowa muszą być w mianowniku liczby pojedynczej. Główne kryterium polegało na tym, by wszystkie słowa kończyły się jednakową literą, co słowo "cierpień" spełnia. Forma dopełniacza liczby mnogiej jest poprawna gramatycznie i zgodna z zasadami języka polskiego.
2. Poprawność gramatyczna i akceptacja w słownikach
Słowo "cierpień" znajduje się w słowniku języka polskiego oraz w słowniku dopuszczalnych słów w grach słownych, takich jak SJP.pl. Przyjmując te standardy jako wyznacznik, rozwiązanie powinno zostać uznane, tym bardziej że krzyżówki często dopuszczają różne formy gramatyczne (nie tylko mianownik liczby pojedynczej).
3. Logika rozwiązywania krzyżówki
Celem rozwiązywania krzyżówki jest znalezienie słów pasujących do określonych warunków, a "cierpień" spełnia te warunki. Odrzucenie poprawnego rozwiązania, zwłaszcza przy braku wyraźnych ograniczeń w instrukcji, może być odebrane jako niesprawiedliwe i prowadzić do dezorientacji uczestników.
4. Wzbogacenie rozgrywki
Uznanie różnych form gramatycznych, takich jak dopełniacz liczby mnogiej, może wzbogacić rozgrywkę i wprowadzić większą różnorodność w rozwiązaniach. Pozwoli to uczestnikom na szersze pole interpretacji oraz bardziej kreatywne podejście do zadania.
Mam nadzieję, że powyższe argumenty przekonają Szaradę do uznania mojego rozwiązania za poprawne. Jednocześnie proponuję rozważenie w przyszłości bardziej precyzyjnych instrukcji, co z pewnością wyeliminuje podobne nieporozumienia.

xd

Beciu, ale metagram to zmiana jednej litery w wyrazie.
czerwiec
czerwieŃ
cIerPieŃ

I tyle w temacie.

W "instrukcji" nie było też określone, że odgadywane słowa mają być w języku polskim. Jak zatem na to wpadłaś?