Słownik Określeń Krzyżówkowych

krzew z Ameryki Płn, jego olej stosowany w kosmetyce

TrudnośćAutor
JOJOBA★★★
SłowoOkreślenieTrudnośćAutor
LENuprawiany na olej, włókna★★★
ROPAnaftowa to olej skalny★★★
SOJAz niej olej i jarskie kotlety★★★
TALKminerał stosowany w kosmetyce★★★
TRANolej z ryb i ssaków morskich★★★
ALOES"kaktus" na olej kosmet.★★★
ESTERolej lub wosk dla chemika★★★
KOPRAz niej olej kokosowy★★★
MOBIL... 1 , olej silnikowy★★★
OBRAZolej w ramie★★★
OMAHAplemię Indian z Ameryki Płn.★★★★★
PRASAwyciska olej z nasion lnu★★★
ROZUMjego miarą olej★★★
BORAKSzwiązek chemiczny, stosowany m. in. w kosmetyce.★★★★dusia_str
DIESELsilnik na olej napędowy★★★
OLEJEKeteryczny w kosmetyce★★★
RYCYNAolej z nasion rącznika, środek przeczyszczający★★★
RZEPAKdobry na olej★★★
CASTROLolej samochodowy z reklamy★★★
KRZYŻMOolej poświęcony★★★
KOKAkrzew w "grekokatoliku"★★★
MANIOKkrzew z bulwami na tapiokę★★★
?sadło zająca