Zoologia 041 (Nowa zoologia)

Dalia, czarna ryba, jest z rodziny muławkowatych, a nie astrowatych. Dalia (roślina o tej samej nazwie) jest z rodziny astrowatych.

No i..?

Jak to no i ? W krzyżówce jest pytanie o czarną rybę z astrowatych no i... 1) nie ma takiej rodziny w królestwie zwierząt. 2) Nie ma takiej ryby a tej rodzinie ponieważ to rodzina z królestwa roślin. Należy to zmienić aby nie mylić ludzi.
PS
"No i..?" to durny niekonstruktywny komentarz.

W każdej krzyżówce mojego autorstwa (i nie tylko) w Zoologii (i nie tylko) znajduje się mnóstwo haseł z tzw. haczykiem - przyjrzyj się - to nie jedyny hak. I tak to potraktuj a nie pisz o durnych komentarzach.
Wesołych Świąt od durnego komentatora.

Takie hasła powinny być w dziale "Z Haczykiem", a nie na Zoologii, nadal uważam, że jest to błąd. Jeśli ktoś chce rozwiązać tematyczną krzyżówkę np. z zoologi, to liczy na profesjonalizm ze strony twórcy. Takie "haczyki" powodują niesmak raczej. Pierwsze co przychodzi na myśl to niekompetencja autora.
Wesołych Świąt od upierdliwego szaradzisty.

Więc wykaż się kompetencją i daj przykład jak to robić...
Bo mniemam, że mógłbyś niejednemu pokazać jakim miernym układaczem jest.
.
A oto jak wyglądałaby ta krzyżówka wg Twoich zasad.
- narzędzie do połowu ryb
- zboże na paszę dla koniowatych
- odmiana jazia
- gromada kręgowców
- zbiorowisko organizmów roślinnych i zwierzęcych
- rodzina z zębowców
- imię dla domowego psowatego
- ptak z rzędu dzięciołowych
- ryba z rodziny muławkowatych
- torbacz z rodziny dydelfowatych
- robak z nicieni
- ssak z rodziny makakowatych
- ryba z gromady chrzęstnoszkieletowych
- ssaki z rodziny kotowatych
- wąż z rodziny zdradnicowatych
- ssak z rodziny krętorogich
- rodzina ssaków płetwonogich
- ryba z rodziny sardelowatych
.
Jeżeli tego szukasz w krzyżówkach to gratuluję. Do tej pory myslałem, że krzyżówki służyć mają ROZRYWCE. Albo więc udowodnij swoją "kompetencję" albo przestań się ciskać i nie obrażaj ludzi, którzy poświęcają swój czas abyś również TY miał zabawę. A jak się zabawa nie podoba..?

Witam po Świętach Jomitoka. Nadal się nie rozumiemy, pozwól sobie spokojnie wytłumaczyć. Primo nie chodzi o sztywne ramowe zapytanie, secundo jak najbardziej odpowiada mi styl szarady.net. Chodzi o prostą sprawę, uważam za niedopatrzenie, lub błąd sytuację kiedy w zoologii chcąc rozerwać się "tematycznie" człowiek chce sprawdzić swoją wiedzę w zakresie zoologicznym, a trafia po wielu dobrych, konkretnych pytaniach na coś co wywołuje sprzeciw. Z jakiego powodu, ano właśnie z takiego, prostego, prozaicznego, że to Zoologia, a nie "haczyk" botaniki w zoologii. Stricte nie ma czarnej ryby w astrach, stąd moja prośba o zmianę, nie wspominając już o astrach w zoologii.