Wyzwanie dnia 2015.03.10 -- wersja działająca na telefonach komórkowych i tabletach (strona 1/2)

Dzień dobry, dzisiejsze Wyzwanie Dnia zostało opublikowane przy użyciu technologii pozwalającej na rozwiązywanie go na telefonach komórkowych oraz tabletach.

Od pewnego czasu wszystkie krzyżówki wchodzące w skład kolekcji Jedna Samogłoska były już publikowane w ten sposób i nie odnotowaliśmy żadnych zgłoszeń usterek z tym związanych, stąd też nasza decyzja o rozszerzeniu technologii na bieżące zadanie.

W przypadku zauważenia jakichkolwiek problemów proszę o wpis w tym wątku forum wraz z opisem problemu i podaniem następujących rzeczy: nazwa i wersja używanej przeglądarki internetowej, nazwa i wersja używanego systemu operacyjnego i -- w przypadku nierozwiązywania na komputerze stacjonarnym -- nazwa urządzenia, np. producent i model.

grom

Dzień dobry,
Ja miałam problemy z tym Wyzwaniem dnia. Trochę trudno to opisać, bo "objawy" są przeróżne:
1.Mimo, iż "diagramowy" widoczny kursor przesuwa się w trakcie wpisywania, to by wpisać literę trzeba kliknąć na kratkę docelową dla litery.
2.Wpisywana litera pojawia się czasami w zupełnie innym miejscu w wyrazie (jakby za mało było literówek :( ), pomimo zaznaczenia kursorem (na różowo) miejsca wpisania w diagramie.
Trochę trudno to opisać, bo za każdym podejściem do wpisywania wygląda to inaczej, co określiłam sformułowaniem "litery tańczą". Inaczej się nie da.
2.Kilkakrotnie zupełnie mnie "wyrzucało" z diagramu podczas wpisywania.
3.Po wypełnieniu diagramu jest stały komunikat: "Zapis". I to wszystko. Żadnego innego komunikatu.
Nie wysyłam, bo nie wiem jaki efekt ujrzę, choć domyślam się :(
Dane dot. przeglądarki i systemu podałam już dużo wcześniej via e-mail.
Pozdrawiam.

grom

Trochę mi się post rozjechał :(.
Mam nadzieję, że sedno problemu pokazuje...

@grom
Może podpowiem, że jak chcesz sprawdzić czy system poprawnie uzna ci tak rozwiązane zadanie, możesz się wylogować z Szarady i rozwiązać je jeszcze raz niezalogowana. Kliknij zakończ i się dowiesz. Wiem, że to trochę roboty, ale może się przydać na przyszłość.

grom

@whatever
Dzięki (handshake), tak i zrobiłam. Rozwiązałam wylogowana. Poprawiła się jakość wpisywania, choć do "normalnej" jeszcze jej daleko. Teraz najtrudniej jest usunąć błędną literkę. Litery sąsiednie przy tym zabiegu przeskakują na okienka obok, a błędna tkwi dalej. Po kilkakrotnym powtórzeniu, jakoś się udaje, z akcentem na JAKOŚ, bo nie zauważyłam co w końcu pomaga :(
Po rozwiązaniu nie było ŻADNEGO komunikatu ze strony serwera. Nawet tego "ZAPIS". Zakończyłam, weszło. Ale z oryginałem jednak jeszcze zaczekam.
Pozdrawiam.

Jesteście na dobrej drodze by mnie, użytkownika starszej wersji systemu operacyjnego zniechęcić do waszego serwisu. Uaktywnianie pola przed wpisaniem każdej literki zajmuje zbyt wiele czasu. Pozdrawiam. M.

Jak zobaczyłem przed południem, że jest możliwość rozwiązywania wyzwania dnia na dachówce to byłem mile zaskoczony i pędziłem do panoramy i rebusu. A tu lipa! Nie ma klawiaturki! Czy będę mógł (w niedalekiej przyszłości) rozwiązywać zadania z tego serwisu na tablecie?

Witam, ale wczoraj miałam stracha, że to mój przyjaciel złapał jakiegoś wirusa. Objawy mniej więcej takie jak to opisała grom. System WINDOWS XP prp sp3 - przeglądarka SeaMonkey wersja 2.32.1.
Pozdrawiam mając nadzieję, że wszystko wróci do normy.

huragan101010: przechodzimy na HTML5 stopniowo, aby nie sparaliżować serwisu. Najpierw były wyścigi, potem jedna stara kolekcja (jedna samogłoska). Dziś pojawiło się jedno zadanie w ramach wyzwań dnia - i jak widać mimo wcześniejszych testów, u niektórych pojawiły się problemy. Jak tylko je rozwiążemy, będziemy przełączać kolejne kolekcje i zadania.

Witam ponownie, Szanowny Systemie takie eksperymenty zupełnie mnie nie bawią. Wczorajsze wyzwanie /10.03./ jak pisałam wyżej miałam okropne problemy więc darowałam sobie rozwiązywanie tego zadania i nie naciskałam polecenia zakończ jako, że ok.95% diagramu nie było wypełnione. Po ponownym zalogowaniu okazało się, że prawie cały diagram jest na czerwono i 0 pkt. To naprawdę nie jest śmieszne.
Pozdrawiam.