Wiosenne rytuały - toki zurawi nad polaną. Prawidłowo ma być "na polanie", za wpisanie "nad polaną" odjęcie 4,8 pkt to chyba lekka przesada? Toki to nie tylko kopulacja ale ogólnie - zaloty, a te nie tylko NA ale i NAD polaną się odbywają. obrazek z żurawiami jest NAD obrazkiem z cerkwią, więc tym bardziej uważam moje rozwiązanie za poprawne. proszę o uznanie alternatywnego rozwiązania.
Filmik widziałam, zrewanżuję się fotką: http://pl.wikipedia.org/wiki/Żuraw_zwyczajny#/media/File:Zarihueyas.jpg
Co się kryje pod określeniem TOKI to też dyskusyjna sprawa, skąd pewność, że żurawie zaloty nie zaczynają się w powietrzu? Pozdrawiam, jednak nieprzekonana
Może jednak doczekamy się jakiegoś sensownego uzasadnienia odmowy?. "Wg mnie" - to trochę mało, ornitologiem nie jestem, ale myślę, że jednak te toki,"skrzydlate zaloty", mogą zaczynać się NAD polaną, a nawet jeszcze wcześniej, nie mam racji? pozdrawiam
To jakie są zasady uznania alternatywy?, może ktoś jednak się wypowie?. Rozwiązując rebusy wcześniej zamieszczone trafiłam na Rebus dnia 2011-12-23, to ciekawy przypadek uznania alternatywnego rozwiązania, proponuję zerknąć na rebus, jest tam obrazek z najzwyklejszymi makówkami a w rozwiązaniu, jako opis tego rysunku, uznano - MAKOWCE! Jak się to ma do toków NA, czy NAD polaną? Pozdrawiam
Halo, halo.. Czy ktos mi odpowie?. Kolejne, uznane, alternatywne rozwiązanie rebusu znalazłam - Rebus dnia 2014-05-11, tym razem rebus anagramowy, rozwiązanie: "Na brud ciepła woda, mydło" (MYDŁO, anagram - MODŁY). Na prośbę jednego z szaradzistów uznano rozwiązanie - "Na brud ciepła woda, młody". To jak to jest z tymi alternatywami?, decyduje tylko i wyłącznie dobra wola autora? Pozdrawiam licząc że ktoś mi jednak odpowie
Wiosenne rytuały - toki zurawi nad polaną.
Prawidłowo ma być "na polanie", za wpisanie "nad polaną" odjęcie 4,8 pkt to chyba lekka przesada?
Toki to nie tylko kopulacja ale ogólnie - zaloty, a te nie tylko NA ale i NAD polaną się odbywają. obrazek z żurawiami jest NAD obrazkiem z cerkwią, więc tym bardziej uważam moje rozwiązanie za poprawne.
proszę o uznanie alternatywnego rozwiązania.
oczywiście 4,2 pkt odjęte, a tyle naszukałam się tej Toki i Polany
liczę jednak na alternatywę
Popieram eMMę.
Prosimy o uznanie alternatywnego rozwiązania, lub uzasadnienie odmowy.
Polecam filmik: https://www.youtube.com/watch?v=73vSflgoTro
Wg mnie ciężko byłoby ptaszkom wykonać takie harce w powietrzu.
Filmik widziałam, zrewanżuję się fotką:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Żuraw_zwyczajny#/media/File:Zarihueyas.jpg
Co się kryje pod określeniem TOKI to też dyskusyjna sprawa, skąd pewność, że żurawie zaloty nie zaczynają się w powietrzu?
Pozdrawiam, jednak nieprzekonana
Jedynym uzasadnieniem odmowy alternatywy pozostaje filmik?
Rebus dość trudny, aż tyle punktów odjętych za taki "błąd" to jednak zbyt wiele.
Może jednak doczekamy się jakiegoś sensownego uzasadnienia odmowy?. "Wg mnie" - to trochę mało, ornitologiem nie jestem, ale myślę, że jednak te toki,"skrzydlate zaloty", mogą zaczynać się NAD polaną, a nawet jeszcze wcześniej, nie mam racji?
pozdrawiam
To jakie są zasady uznania alternatywy?, może ktoś jednak się wypowie?. Rozwiązując rebusy wcześniej zamieszczone trafiłam na Rebus dnia 2011-12-23, to ciekawy przypadek uznania alternatywnego rozwiązania, proponuję zerknąć na rebus, jest tam obrazek z najzwyklejszymi makówkami a w rozwiązaniu, jako opis tego rysunku, uznano - MAKOWCE!
Jak się to ma do toków NA, czy NAD polaną?
Pozdrawiam
Halo, halo.. Czy ktos mi odpowie?. Kolejne, uznane, alternatywne rozwiązanie rebusu znalazłam - Rebus dnia 2014-05-11, tym razem rebus anagramowy, rozwiązanie: "Na brud ciepła woda, mydło" (MYDŁO, anagram - MODŁY). Na prośbę jednego z szaradzistów uznano rozwiązanie - "Na brud ciepła woda, młody".
To jak to jest z tymi alternatywami?, decyduje tylko i wyłącznie dobra wola autora?
Pozdrawiam licząc że ktoś mi jednak odpowie