Wczoraj t.j 1 września przed wylogowaniem w rankingu miałem 14014,1 pkt. Dzisiaj po zalogowaniu brakuje mi 0,5 pkt. Figuruje wynik 14013,6 pkt. Czy za którąś krzyżówkę obniżono punktację?
Ponownie dopisuję się do tego samego wątku. Usunięta została krzyżówka dnia z 9.10.09 za którą miałem 5,4 pkt. Tymczasem straciłem aż 21,3 pkt. Stan punktów z 10.10.09 - 14495,7 za 1529 krzyżówek; stan z 11.10.09 - 14476,4 za 1528 krzyżówek. Czyżby to za karę?
W ostatnich dniach usunięto pięć krzyżówek. Mieliśmy w puli 1612, a zostało 1607. Bawimy się Słownikiwm, zmieniamy trudność słówek użytych już w krzyżówkach, więc nie dziwmy się, że i punktacja też się zmienia. Zmieniane są również opisy do słówek, by urozmaicić rozwiązywanie, a także wyjść naprzeciw propozycjom Szaradzistów. To również powoduje róznice w punktacji (nie zawsze punktów ubywa, ale korektorzy Słownika przeważnie obcinają gwiazdki). Jeszcze świeży wątek: . http://szarada.net/forum/watek/manko-w-krzyzowkach-/?page=1
Dzejdi! Jeżeli ubywa krzyżówka to jest zrozumiałe że zmniejsza się ilość punktów, ale bez zmiany ilości krzyżówek pomniejszenie ilości zdobytych punktów - to boli. Sam wiesz, że ich zdobywanie nie przychodzi lekko. Twój link czytałem już wcześniej. A nawiasem mówiąc straciłem trochę czasu na szukanie koryta z Afganistanu, a jak już znalazłem to się okazało że krzyżówka wyleciała. Reasumując, wydaje mi się że Admin czasami zbyt szybko poddaje się sugestiom forumowiczów. Dyskusja na temat sakrum/sacrum już była uznano alternatywne rozwiązanie i następuje powrót do dyskusji, krzyżówka wylatuje. A można było tylko uznać alternatywne słowo Medjugorie/Medjugorje. Pozdrawiam.
Musisz się zalogować, aby móc umieścić swój komentarz.
Wczoraj t.j 1 września przed wylogowaniem w rankingu miałem 14014,1 pkt.
Dzisiaj po zalogowaniu brakuje mi 0,5 pkt.
Figuruje wynik 14013,6 pkt. Czy za którąś krzyżówkę obniżono punktację?
Prawdopodobnie. Niestety nie przechowujemy pełnej historii zmian w krzyżówkach, więc tego już nie sprawdzimy.
Ponownie dopisuję się do tego samego wątku.
Usunięta została krzyżówka dnia z 9.10.09 za którą miałem 5,4 pkt. Tymczasem straciłem aż 21,3 pkt. Stan punktów z 10.10.09 - 14495,7 za 1529 krzyżówek; stan z 11.10.09 - 14476,4 za 1528 krzyżówek. Czyżby to za karę?
W ostatnich dniach usunięto pięć krzyżówek. Mieliśmy w puli 1612, a zostało 1607.
Bawimy się Słownikiwm, zmieniamy trudność słówek użytych już w krzyżówkach, więc nie dziwmy się, że i punktacja też się zmienia.
Zmieniane są również opisy do słówek, by urozmaicić rozwiązywanie, a także wyjść naprzeciw propozycjom Szaradzistów.
To również powoduje róznice w punktacji (nie zawsze punktów ubywa, ale korektorzy Słownika przeważnie obcinają gwiazdki).
Jeszcze świeży wątek:
.
http://szarada.net/forum/watek/manko-w-krzyzowkach-/?page=1
Dzejdi!
Jeżeli ubywa krzyżówka to jest zrozumiałe że zmniejsza się ilość punktów, ale bez zmiany ilości krzyżówek pomniejszenie ilości zdobytych punktów - to boli. Sam wiesz, że ich zdobywanie nie przychodzi lekko.
Twój link czytałem już wcześniej. A nawiasem mówiąc straciłem trochę czasu na szukanie koryta z Afganistanu, a jak już znalazłem to się okazało że krzyżówka wyleciała.
Reasumując, wydaje mi się że Admin czasami zbyt szybko poddaje się sugestiom forumowiczów. Dyskusja na temat sakrum/sacrum już była uznano alternatywne rozwiązanie i następuje powrót do dyskusji, krzyżówka wylatuje. A można było tylko uznać alternatywne słowo Medjugorie/Medjugorje.
Pozdrawiam.