Matematyka 11

Odległość nie może być równa odcinkowi.
Odcinek jest to fragment prostej ograniczony dwoma punktami, czyli pewien zbiór, a odległość możemy utożsamowić z miarą tego zbioru. Czyli wychodzi na to, że zbiór to jest jego miara, a to jest nieprawdziwe stwierdzenie.

Naprawdę ciekawy wywód jak na kogoś, kto nie poradził sobie ze składnikami sumy...

Po pierwsze nie życzę sobie takich aluzji. To, że nie skojarzyłem jednego hasła nie świadczy o mojej ignorancji w tym temacie matematyka.
Po drugie jeżeli nie ma nic sensownego do napisania w sprawie tego tematu, to lepiej odpuść sobie spamowanie.

Do powiedzenia miałem wiele, więc zrobiłem całą kolekcję matematyczną.
A jeżeli jest do kitu? Zapraszamy - z chęcią rozwiążemy lepszą.

W niektórych krzyżówkach są błędy i ten dział został w takim celu stworzony. Dlatego jeśli na takowy natrafiłem napisałem w celu jego poprawienia.
Nie świadczy to jednak o jego "kitowości". Uważam, że wręcz przeciwnie, dzisiaj dzięki niemu poznałem nowy rodzaj krzywej, z która nie dane mi się było jeszcze spotkać, czytając literaturę matematyczną.

Trochę odbiegliśmy od głównego wątku tego tematu.
W opisie polecenia, wg. mnie, powinno być "długości odcinka", zamiast "odcinka", wtedy polecenie będzie już poprawnie sformułowane.